Trainer

Sebastiaan van Zaanen (1980)
Op jonge leeftijd ontdekte Sebastiaan dat er, naast de primaire focus op intellectuele ontwikkeling op school, nog veel meer te leren was. Hij kwam in aanraking met Karate en Taekwondo waar zijn onderzoek naar de mogelijkheden van lichaam en geest begon. Nog dagelijks werkt hij aan een meer integrale benadering van zijn eigen bewustzijn. Hij streeft in en rondom zichzelf naar een gezonde harmonie tussen hoofd, hart en handen.

Sinds 2013 bekwaamt hij zich in Dao Lu bij de school Fire Dragon in Den Haag. Dit is een samensmelting van Wing Chun Kung Fu, Tai Chi Chuan en Chi Kung. Hij is met name geïnteresseerd in de relatie tussen deze vormen en de effecten en toepasbaarheid ervan in de dagelijkse hectiek van een Westerse samenleving vol afleidingen en verleidingen.

Naast zijn werk via Mind your Move zet hij zich actief in voor de beweging richting een duurzame samenleving. Dit doet hij als trainer en coach in Agile Transities en Duurzaamheid. Ook is hij in Den Haag betrokken bij het opbouwen van een gemeenschap rondom een eerlijk, lokaal voedselsysteem onder de naam Lekkernassûh.

In al zijn bezigheden combineert hij graag de wijsheid die ligt verscholen in krijgskunst met de meer academische vaardigheden uit zijn masterstudies Bedrijfscommunicatie en Strategisch Leiderschap naar Duurzaamheid.