Methode

Ieder lichaam is anders en de achtergrond in het gebruik van ons lichaam verschilt sterk per persoon. In groepsworkshops doen we dan ook alleen oefeningen die voor een ieder geschikt zijn. Toch zijn ze voldoende uitdagend om de confrontatie aan te gaan met onze eigen fysieke patronen die een reflectie zijn van hoe we reageren in dagelijkse situaties. De workshops geven inzichten voor zowel de geoefende atleet als voor mensen die minder gewend zijn met het lichaam te werken.

Handen

Veel van de oefeningen worden met een partner uitgevoerd, omdat we ook dagelijks in interactie zijn met de mensen om ons heen. Juist in die interactie worden we bewust van onze eigen reacties. Anderen zijn als spiegels voor ons eigen gedrag. In de oefeningen maken we gebruik van principes afgeleid uit verscheidene Oosterse krijgskunsten.

We leggen continu de verbanden met de dagelijkse realiteit in een Westerse samenleving. Of het nu draait om de relatie met je partner, kinderen, collega’s of als leidinggevende met je werknemers. Deze verbanden leggen we deels door het neerzetten van een kader dat als rode draad door het programma loopt. Dit kader scheppen we op individueel niveau door gebruik te maken van:

  • Heldere, bondige en eenvoudige communicatietheorie
  • Aanpassing op eigen situatie in persoonlijk leven of organisatie
  • Zelfreflectie en evaluatie

Tijdens de workshops creëren we een veilige omgeving waarin we elkaar ondersteunen in het vaak confronterende leerproces.

Lees verder: AanbodWorkshops