Over

Mind your Move is ontstaan uit een passie voor de intrinsieke wijsheid die het menselijk lichaam in zich draagt en de overtuiging dat menigeen deze niet of slechts ten dele benut. Wanneer we voor een uitdaging of probleem staan, proberen we dit vaak direct op te lossen door ons blikveld te reduceren tot het probleem en binnen dat nauwe kader een oplossing te bedenken. De sensaties die door het lichaam gaan en de hormonen die daarbij loskomen hebben grote invloed op onze cognitieve prestaties en de mate waarin creatieve gedachten nog ruimte krijgen te ontstaan. Het zogenoemde ‘out of the box’ denken komt hier in het nauw. Dit gebeurt wanneer we iets doen wat spannend is, zoals een presentatie geven, wanneer de werkdruk hoog wordt of wanneer iemand je aanspreekt op een wijze die emoties losmaakt.

Spanning is onvermijdelijk. Het hoort bij het leven en het zet ons op scherp. Echter, te lang op scherp staan heeft een uitputtend effect op ons en leidt tot disfunctioneren van onze fysieke en mentale capaciteiten.

Verschillende mensen hebben ook verschillende maten van externe prikkels die ze aan kunnen voordat ze het als spanning ervaren. Dit kan aanleg zijn, maar ook door training kan de lat verlegd worden.

De visie van Mind your Move is het toegankelijk maken van eenvoudige, beproefde oefeningen uit verscheidene krijgskunsten om onder druk innerlijke rust en overzicht te creëren en creativiteit te stimuleren. Vanuit innerlijke rust en overzicht ontstaan communicatie en acties die constructief zijn voor jezelf en je omgeving. Dit in tegenstelling tot vaak destructieve gevolgen van handelen uit emotie, impuls of een (zelf) opgelegd beeld van wie je ‘moet’ zijn of wat je ‘moet’ doen.

In de kennis en methode die Move your Mind gebruikt, staan ervaring en beleving centraal, waar mogelijk theoretisch onderbouwd. Workshops bestaan voor 80% uit praktijk en voor 20% uit theorie.