Mind your Move
191
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-191,bridge-core-2.4.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Mind your Move

Door aandachtig bewegen in verbinding met jezelf, de omgeving en anderen.

Mind your Move is ontstaan uit een passie voor de intrinsieke wijsheid die het menselijk lichaam in zich draagt en de overtuiging dat de samenleving ons onvoldoende uitnodigt om deze te benutten.

Wanneer we voor een uitdaging of probleem staan, proberen we dit vaak direct op te lossen door ons blikveld te reduceren tot het probleem en binnen dat nauwe kader een oplossing te bedenken.

De verweving van lichaam en geest

De sensaties die door het lichaam gaan en de chemie die daarbij loskomt, hebben grote invloed op onze cognitieve prestaties en de mate waarin creatieve gedachten nog ruimte krijgen te ontstaan. Het zogenoemde ‘out of the box’ denken komt hier in het nauw. Dit gebeurt wanneer we iets doen wat spannend is, zoals een presentatie geven, wanneer de werkdruk hoog wordt of wanneer iemand je aanspreekt op een wijze die emoties losmaakt.

Effect van spanning

In een samenleving waarin veel nadruk ligt op cognitieve intelligentie, wil Mind your Move het lichaam als bron van wijsheid, kennis en natuurlijke vaardigheden toegankelijk maken.

 

Spanning is onvermijdelijk. Het hoort bij het leven en het zet ons op scherp. Echter, te lang op scherp staan heeft een uitputtend effect op ons en leidt tot disfunctioneren van onze fysieke en mentale capaciteiten.

 

Verschillende mensen hebben ook verschillende maten van externe prikkels die ze aan kunnen voordat ze het als spanning ervaren. Dit kan aanleg zijn, maar ook door training kan de lat verlegd worden.

Krijgskunst voor innerlijke rust

Mind your Move maakt krijgskunst toegankelijk met beproefde oefeningen om onder druk innerlijke rust en overzicht te behouden en creativiteit te stimuleren. Hoe langer en aandachtiger je traint hoe dieper de training werkt.

 

Vanuit innerlijke rust ontstaan communicatie en acties die constructief zijn voor jezelf en je omgeving. Dit in tegenstelling tot vaak onwenselijke gevolgen van handelen uit emotie, impuls of een (zelf) opgelegd beeld van wie je ‘moet’ zijn of wat je ‘moet’ doen.

 

In de kennis en methode die Mind your Move gebruikt, staan ervaring en beleving centraal, waar mogelijk theoretisch en visueel onderbouwd.