Trainingsvormen
176
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-176,bridge-core-2.4.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Trainingsvormen

Moderne krijgskunst om onder druk innerlijke rust en overzicht te behouden en creativiteit te stimuleren.

MYM-icons_Chi Kung
CHI KUNG
MYM-icons_Tai Chi
TAI CHI
MYM-icons_Partnertraining
LU KUNG FU
CHI KUNG

 

Chi Kung kalmeert je hoofd en maakt je lichaam sterk en soepel.

 

Je kunt op woensdag van 19.30u tot 20.30u en vrijdag van 10.30u tot 11.30u Chi Kung lessen volgen bij Centrum Volledig Leven .

Terug naar de basis met Chi Kung

Deze les is bewegende meditatie, bindweefsel training en een zachte vorm van fitness. De bewegingen hebben een natuurlijke eenvoud en schoonheid. Ze zijn geworteld in Tai Chi Chuan en Zhineng Chi Kung en vormen de basis van Dao Lu. Als je lichamelijke klachten hebt raden we aan om te beginnen met Chi Kung lessen.

 

De lessen helpen je terug te keren naar huis, naar je basis: je eigen lichaam. Je leert te ontspannen, te aarden en je gedachten te kalmeren. Pas als je lichaam en geest kalmeren kan je zelfhelend vermogen z’n werk gaan doen om oude pijnlijke plekken, blessures en trauma’s geleidelijk aan te genezen.

Innerlijke kracht

Maar Chi Kung is ten eerste heel prettig om te doen; de rustige, ritmische bewegingen maken je hele lichaam sterk en soepel, kalmeren je emoties en maken je hoofd leeg: innerlijke kracht. Als je sterk, veerkrachtig en rustig bent kun je meer werk verzetten, los je spelenderwijs dagelijkse problemen op en heb je een heldere kijk op de ‘dolgedraaide’ wereld om je heen.

TAI CHI

 

Tai Chi leert je natuurlijke bewegen
en je energie te richten

 

Je kunt iedere dinsdag van 19.30u tot 20.45u en vrijdag van 9.00u tot 10.15u Tai Chi lessen volgen bij Centrum Volledig Leven.

Natuurlijk bewegen tijdens Tai Chi

Tijdens de Tai Chi lessen trainen we Yang stijl Tai Chi Chuan, om te beginnen de Peking (24) vorm. Later, voor wie dat wil, de originele 108 vorm. Ook komen andere vormen als de Dao Lu Flow Drill aan bod. Tai Chi leert je op een natuurlijke manier bewegen en helpt je je energie te richten. Je leert je kracht door je lichaam te spiralen vanuit de grond door je voeten, benen, rug, armen, tot in je vingertoppen.

Balans

Door Dao Lu training bouw je in je lichaam een grote flexibiliteit en veerkracht op die je op allerlei manieren in het dagelijks leven kunt gebruiken. Alles wat je doet gaat gemakkelijker. Je lichamelijke en geestelijke balans verbetert, evenals je concentratievermogen.

LU KUNG FU

 

Moderne krijgskunst om conflicten
te voorkomen

 

Je kunt momenteel alleen Privélessen Lu Kung Fu volgen op afspraak.

Contact maken

Lu Kung Fu is een toepassing van Tai Chi Chuan en Wing Chun in partneroefeningen. Moderne krijgskunst om conflicten te voorkomen of, indien onvermijdelijk, deze met een minimum aan geweld te beëindigen.

Zelfverdediging volgens de Dao Lu-methode leert je jezelf effectief te beschermen tegen duwen, trekken, vastpakken, slaan en schoppen. Jezelf actief verweren zonder de ander onnodig pijn te doen of te beschadigen. Snel en krachtig reageren zonder agressief te worden. Passend reageren op dreiging, schelden, aanvallen, zonder ‘overkill’.

Conflicten voorkomen

Dao Lu is een praktische methode die, geworteld in eeuwenoude Taoïstische krijgskunst, zeer geschikt is voor ons moderne leven. Dao Lu traint niet alleen lichamelijke vaardigheden, maar ontwikkelt ook je psychische vermogen om conflicten op te lossen. Met Dao Lu zoek je op gevoel je weg zonder te botsen met anderen en zonder je eigenheid te verliezen. Dao Lu is een weg naar innerlijke rust, naar helder oordelen en beslissend handelen.

TARIEVEN

PROEF-
LES

€5

per les

losse
les

€15

per les

MAANDLIDMAATSCHAP
1 X PER WEEK

€45

per maand

MAANDLIDMAATSCHAP
onbeperkt les

€60

per maand

PRIVELES/
COACHING

€50

per uur

Heb je zin om een proefles bij te wonen of heb je vragen?

Neem gerust contact op!

“Leer problemen op te lossen zonder te forceren

én zonder te vermijden.”