Sebastiaan van Zaanen
188
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-188,bridge-core-2.4.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Sebastiaan van Zaanen

Trainer Sebastiaan van Zaanen

Als jongen van 11 jaar kwam ik in aanraking met Karate en Taekwondo wat een bron van plezier, lering en uitdagingen voor mij betekende. Nog dagelijks verbaas ik mij over hoeveel ik kan leren van mijn eigen lichaam in beweging.

“Mijn training in Dao Lu had en heeft grote positieve effecten op mijn leven. Zodanig dat ik een steeds groter deel van mijn tijd er aan wijd.”

Van externe naar de interne krijgskunsten

Na jaren training in Taekwondo en het behalen van zwarte band vond in mij een verschuiving van interesse plaats van externe naar de interne krijgskunsten. Sinds 2013 bekwaam ik mij in Dao Lu bij de school Fire Dragon in Den Haag. Dao Lu is een samensmelting van Wing Chun Kung Fu, Tai Chi Chuan en Chi Kung. In mijn training bij Dao Lu grondlegger Mark Sluijter vind ik ook de filosofische reflectie vanuit het Taoïsme waarin de krijgskunst haar oorsprong vindt. In 2018 ontving ik mijn certificering in het Dao Lu trainerschap. Mijn training in Dao Lu had en heeft grote positieve effecten op mijn leven. Zodanig dat ik een steeds groter deel van mijn tijd er aan wijd. Het helpt me mijn pad verlichten in de dagelijkse hectiek van een westerse samenleving vol afleidingen en verleidingen.

Voor een duurzame samenleving

Naast zelf trainen en lesgeven in Dao Lu werk ik sinds 1 mei 2023 als Wijkregisseur voor de Gemeente Zutphen. In beide bezigheden staat voor mij harmonie in en tussen mensen en onze leefomgeving centraal.

 

Tot 1 oktober 2022 was ik als teamcoach werkzaam bij Coöperatie VGZ in Arnhem. Daarvoor was ik jaren in Den Haag betrokken bij het opbouwen van een coöperatieve gemeenschap rondom een eerlijk, lokaal voedselsysteem onder de naam Lekkernassûh.

 

Ik combineer graag de wijsheid die ligt verscholen in krijgskunst met de meer academische vaardigheden uit mijn studies Bedrijfscommunicatie en Strategisch Leiderschap voor Duurzame Ontwikkeling.