Sebastiaan van Zaanen
188
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-188,bridge-core-2.4.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Sebastiaan van Zaanen

Trainer Sebastiaan van Zaanen

Als jongen van 11 jaar kreeg ik het besef dat er, naast de primaire focus op intellectuele ontwikkeling op school, (gelukkig) nog veel meer te ontdekken was.

 

Ik kwam in aanraking met Karate en Taekwondo wat een bron van plezier, lering en uitdagingen voor mij betekende. Nog dagelijks verbaas ik mij over hoeveel ik kan leren van mijn eigen lichaam in beweging.

“Mijn training in Dao Lu had en heeft grote positieve effecten op mijn leven. Zodanig dat ik een steeds groter deel van mijn tijd er aan wijd.”

Van externe naar de interne krijgskunsten

Na jaren training in Taekwondo en het behalen van zwarte band vond in mij een verschuiving van interesse plaats van externe naar de interne krijgskunsten. Sinds 2013 bekwaam ik mij in Dao Lu bij de school Fire Dragon in Den Haag. Dao Lu is een samensmelting van Wing Chun Kung Fu, Tai Chi Chuan en Chi Kung. In mijn training bij Dao Lu grondlegger Mark Sluijter vind ik ook de filosofische reflectie vanuit het Taoïsme waarin de krijgskunst haar oorsprong vindt. In 2018 ontving ik mijn certificering in het Dao Lu trainerschap. Mijn training in Dao Lu had en heeft grote positieve effecten op mijn leven. Zodanig dat ik een steeds groter deel van mijn tijd er aan wijd. Het helpt me mijn pad verlichten in de dagelijkse hectiek van een westerse samenleving vol afleidingen en verleidingen.

Voor een duurzame samenleving

Mijn grootse focus ligt op het zelf trainen en lesgeven van Dao Lu. Daarnaast zet ik mij via Mind your Move in voor meer autonomie en authenticiteit in organisaties. Ofwel meer congruentie tussen binnenwereld en gedrag, woorden en daden. Ik doe dit met workshops in Embodied Leadership en met training in het zelforganisatie besturingsmodel Holacracy.

 

Tot 1 oktober 2022 was ik als teamcoach werkzaam bij Coöperatie VGZ in Arnhem. Daarvoor was ik jaren in Den Haag betrokken bij het opbouwen van een coöperatieve gemeenschap rondom een eerlijk, lokaal voedselsysteem onder de naam Lekkernassûh.

 

In al mijn bezigheden combineer ik graag de wijsheid die ligt verscholen in krijgskunst met de meer academische vaardigheden uit mijn studies Bedrijfscommunicatie en Strategisch Leiderschap voor Duurzame Ontwikkeling.